SIRT MASAJI NASIL YAPILIR?

Anatomi bilginiz olmadan iyi masaj yapabileceğinizi, sakın düşünmeyin!

1- Omuz kasları

Yağ, masaj için çok önemlidir. Kozmetik reyonlarında satılan jojoba ya da üzüm köklerinden yapılan masaj yağları, işinizi görecektir. Birden fazla seçenek arasında kararsız kalıyorsanız, tercihinizi en güzel kokan üründen yana kullanabilirsiniz. Bu bölgeye masaj yapmadan önce, partnerinizin düzgün bir pozisyonda, dik oturduğundan emin olun. Daha sonra, ellerinizi omuzlarına yerleştirin ve omuz kaslarını kavramaya çalışın. Kasların en uzun olanı, boyundan omuza doğru uzayan kastır. Her kadın, bu bölgeye masaj yapılmasından çok hoşlanır. Parmaklarınızı, bu kasın üzerinde, minik daireler şeklinde hareket ettirebilirsiniz. Kasların alışma aşamasından sonra, daha sert hareketlerle ovalamaya başlayabilirsiniz. Sevgilinizin canını acıttığını düşünmeyin; o, size yol gösterecektir. Ayrıca, “işte burası!” dediği noktada durun ve sadece o noktaya yoğunlaşın.

2- Kürek kemiği

Şimdi, kürek kemiğine geçebilirsiniz. Tüm dikkatinizi, kürek kemiği ve omurga arasındaki boş alana verin. Parmak uçlarınızla, bu bölgede de ileri geri, yarı seri yarı yumuşak hareketler yapın. Hareketleriniz, canlı ve güçlü olsun, çekingenlik yapmayın.

3- Omurga

Başparmağınızı, omurganın tam orta noktasına koyun, ileri geri hareketlerle, o bölgeye masaj yapın Ancak, dokuya yoğunlaşın ve kesinlikle kemiklere dokunmayın. Bu bölgede, kemiklere masaj yapmamaya dikkat etmelisiniz. Parmak uçlarınızla yavaşça bastırıp çekebilir, hafif dokunuşlarla masajı sonlandırın.

masaj masözSIRT MASAJIspa
Comments (0)
Add Comment